Книгата има за цел да запознае читателите със съвременното състояние на теоретичната неорганична химия. Едно от най-големите предизвикателства в подобни издания е представянето на строежа на атома и химичната връзка. Логичното и последователно изложение на материала изисква използване на определен математичен апарат. Стремежът на автора беше, без да бъде накърнена строгостта на представянето, където е възможно, да бъде направено качествено тълкуване. 

Освен традиционните глави, включени в почти всяка подобна книга, в настоящото издание са включени две глави, в които се разглежда теорията и номенклатурата на координационните и органометалните съединения, макар че в последно време те често се разглеждат като отделни клонове на химичната наука. Включването им в настоящата книга се дължи на тяхната важна роля в теорията и практиката на химичната наука, както и на липсата на подходяща литература на български език, която да представи съвременното състояние на тези раздели на химичната наука. Поради големия обем на книгата тя е разделена на две част: част I включва глави 1 – 7 и част II – глави 8 – 17.

Книгата може да бъде използвана от читатели с различно ниво на подготовка. В най-голяма степен пълното изложение на материала би било полезно за преподаватели във висши учебни заведения, научни работници в областта на химията, докторанти и учители по химия. Части от съдържанието на някои глави биха могли да бъдат пропуснати или материалът да бъде обяснен качествено (без използване на математичния апарат) при обучение на бакалаври и магистри.

Допълнителна информация
Автор Иван Дуков
Година на издаване 2015
Страници 372
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-060-6

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Теоретични основи на неорганичната химия (II част)

  • Автор Иван Дуков
  • Наличност В наличност
  • 16,90 лв.


Сходни продукти

Теоретични основи на неорганичната химия (I част)

Теоретични основи на неорганичната химия (I част)

Книгата има за цел да запознае читателите със съвременното състояние на теоретичната неорганична хим..

12,00 лв.