В настоящия учебник се разглеждат фундаментални тематики на теоретичната биофизика като биотермодинамика, квантова и молекулярна биофизика, строеж и функции на биологичните мембрани, електрични свойства на клетки и тъкани и биомеханика. Заедно с това, в учебника са описани и възможностите за практическо приложение на биофизичните методи в експерименталната изследователска работа.

Учебникът е написан в съответствие с учебния курс „Биофизика“, включен в учебния план на бакалавърската специалност „Биология и управление на природните ресурси“ на ПУ – Филиал „Л. Каравелов“, гр. Кърджали, както в съответствие с учебните планове на всички специалности на Биологическия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, изучаващи биофизика и медицинска биофизика.

Освен от студентите, изучаващи биофизика, учебникът може да се използва и от различни специалисти (биолози, физици, химици, хуманни и ветеринарни лекари и др.), които извършват експериментална работа, използвайки биофизични методи на изследване, както и от всички с интереси в областта на биофизиката.

Допълнителна информация
Автор Елисавета Семерджиева, Атанас Арнаудов
Година на издаване 2021
Страници 262
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-692-9

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Основи на биофизиката

  • Автор Елисавета Семерджиева, Атанас Арнаудов
  • Наличност В наличност
  • 18,00 лв.