Основната цел на настоящото „Ръководство за лабораторни упражнения по екология“ е да онагледи чрез серия от практически упражнения някои екологични процеси и явления, изучавани в лекционния курс по „Екология“, както и да представи някои основни методи в екологичните изследвания при лабораторни условия.
Предложените теми са дело на членовете на катедра „Екология и ООС“, Биологически факултет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, като отразяват натрупания им опит в преподавателската и научната работа в съответното направление. Те са съобразени с възможностите за реалното им изпълнение от студентите, както на Биологическия факултет, така и на тези от други висши училища, обучаващи бъдещи еколози. Лабораторните упражнения успешно могат да се използват и от учители, преподаващи уроци на екологична тематика в средното училище.
Разработените теми обхващат основните раздели на съвременната екологична наука. Представени са методи, изучаващи влиянието на някои основни абиотични фактори, популационни характеристики, биотични взаимоотношения в съобществата, процеси в екосистемите. При обработката на резултатите студентите развиват компетентности за анализ и синтез на данни, провеждане на дискусии и извеждане на конкретни или обобщаващи изводи.
Едно от основните предимства на настоящото учебно пособие е неговият моделен характер, който дава възможност да се модифицират темите съобразно условията и наличните обекти при прилагането им.

Допълнителна информация
Автор Илиана Велчева, Ивелин Моллов, Дилян Георгиев, Атанас Ириков, Ангел Цеков, Славея Петрова
Година на издаване 2021
Страници 106
Формат 210/297 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-713-1

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Ръководство за лабораторни упражнения по екология

  • Автор Колектив
  • Наличност В наличност
  • 9,00 лв.