Настоящото издание на ръководството за лабораторни упражнения по органична химия за студенти от специалности Университетска химия, Химия и биология и Университетска биология на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ е основно преработено и допълнено с оглед използването му за дисциплините органична химия, органичен анализ и органичен синтез.
Включени са раздели за качествен и функционален анализ, типове реакции по механизъм и направление, използване на спектралните методи за доказване на връзки и електронни ефекти. Спектралните методи са използвани и за идентифициране на определени функционални групи и характеризиране на получените съединения.
Към всеки от тези раздели са включени допълнителни рецептури. Нови са разделите за определяне на молекулната маса на веществата. Посочени са начините, по които трябва да се отчитат получените експериментални резултати и данните от поставените курсови работи. Обособен е нов раздел от практически задачи, свързани с дисциплината органичен синтез. Посочени са качествени определяния за някои вещества, съобразно действащите все още стандарти. По-подробно и задълбочено са разгледани механизмите на отделни реакции, лежащи в основата на препаративното им получаване.
Допълнително включените препарати илюстрират типове синтези, с помощта на които се разширяват и обогатяват знанията и практическите умения на студентите.
Това прави ръководството значително по-пълно и полезно за всички студенти, изучаващи органична химия, както и за специалистите химици, работещи в химични лаборатории.

Допълнителна информация
Автор Виолета Червенкова-Велева, А. Венков
Година на издаване 2000
Страници 272
Формат 165/220 мм
Подвързия мека
ISBN 978-954-423-196-X

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Ръководство за лабораторни упражнения по органична химия

  • Автор Виолета Червенкова-Велева, А. Венков
  • Наличност В наличност
  • 6,90 лв.