В книгата се представят алтернативни педагогически концепции за предучилищните образователни институции. Фокусът е насочен към основните им акценти в педагогическата работа, представата за детето, мястото на играта и ученето и ценните идеи за възпитанието и обучението на децата в предучилищна възраст. Педагозите в областта на предучилищната педагогика, независимо по коя концепция работят, е необходимо да познават популярните европейски практики, доказали своята ценност и непреходност във времето.
Като класическа концепция се анализира педагогиката на Мария Монтесори. Италианската Реджо педагогика, портфолио концепцията, концепцията на Кнайп и детските градини в природата също намират приложение в редица европейски страни. Концептуалните им рамки се оформят на базата на детайлни изследвания и педагогически опит с децата от предучилищна възраст.
В богатата палитра от педагогически концепции фокусът е насочен към личностното развитие на детето, неговите компетентности и включването в дейности, съобразени с детските интереси, които поощряват здравословното възпитание, креативното развитие и разгръщане на детския потенциал. Стимулирането на интелектуалното, физическото, емоционално, социално развитие и осигуряването на равен старт на всички деца за училищно обучение са основните измерения, които се очертават в различните концепции.

Допълнителна информация
Автор Боряна Иванова
Година на издаване 2022
Страници 150
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-788-9

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Алтернативни концепции за детските градини

  • Автор Боряна Иванова
  • Наличност В наличност
  • 10,00 лв.