Монографията събира серия от статии и доклади, писани и изнасяни по различни поводи от 2009 до първата половина на 2013 година. Общото между всички тях е, че те са ориентирани към проблемите на комуникацията и пространственото познание. Може да се каже, че въпросните публикации са вдъхновени донякъде от актуалните събития – в смисъл, че те са повлияни от темите, предложени за обсъждане на различни форуми, конгреси и конференции, в които съм участвал. Това, разбира се, са различни поводи за срещи и обсъждане, на които тематичните условности позволяват както разгръщането на нови идеи, така и търсене на потвърждение и евентуално ректификация на навлезли вече в научното пространство практики и теории.
Всички тези текстове са преминали през известна адаптация преди включването им в настоящата книга. Някои от тях са съкратени, а други разгръщат определени аспекти, останали незасегнати в повечето случаи поради спазване на формалните изисквания за публикация и презентация.
Значителна част от разгледаните проблеми са свързани с преподавателската ми практика със студенти от бакалавърска и магистърска програма в специалностите „Психология“, „Социални дейности“, „Специална педагогика“ и „Педагогика на изобразителното изкуство“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Споменатите проблеми са включени като отделни теми за разглеждане в дисциплините психолингвистика, социална семиотика, невербална комуникация, социалното пространство в комуникативния процес.

Допълнителна информация
Автор Юрий Янакиев
Година на издаване 2013
Страници 158
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-954-423-834-6

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Комуникация и пространствено познание

  • Автор Юрий Янакиев
  • Наличност В наличност
  • 12,00 лв.