Учебникът разглежда теоретичните основи и съвременните технологии за формиране и развитие на елементарните математически представи у децата в предучилищна възраст. Отчетени са: 

  • новите държавни образователни стандарти на предучилищното образование;  
  • нивото на усвояемост на математическото съдържание в ранна детска възраст; 
  • разкрити са актуалните въпроси, свързани със съдържанието, методите, средствата, формите на педагогическо взаимодействие по математика в предучилищна възраст. 

По-специално внимание е отделено на игровите технологии за формиране и развитие на елементарните математически представи у бъдещите ученици. 

Разгледани са особеностите на възприемането от децата в предучилищна възраст на елементарни представи за множество, число, величина, форма, пространство и време. Акцентира се на методическите изисквания към организацията на непосредствената образователна дейност на децата при формирането на елементарни математически представи в предучилищните образователни институции. 

Учебникът е предвиден за самостоятелна подготовка на студент. Интерес може да представлява и за педагози, детски учители, родители и други кадри, работещи в областта на предучилищното образование, благодарение на достъпността, адаптивността и приложимостта на изложените методически идеи.

Допълнителна информация
Автор Димитрина Капитанова
Година на издаване 2018
Страници 242
Формат 165/230 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-348-5

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Методика на формиране на математически представи в детската градина

  • Автор Димитрина Капитанова
  • Наличност В наличност
  • 15,00 лв.