Доставка и плащане


Онлайн поръчка, направена до 11.00 часа в работен ден, се изпраща в същия ден. Поръчка, получена след 11.00 часа, се обработва и изпраща в следващия работен ден.

Доставките се извършват с куриерска фирма „Спиди“. Цената за доставка до адрес е приблизително 5,50 лв. с ДДС, а цената за доставка до офис - приблизително 3,50 лв. с ДДС. 

В случай, че доставката е до офис на „Спиди“, моля отбележете адреса на офиса в полето „Добавете пояснения или указания към поръчката си“. Сумата за доставката ще заплатите на куриера в момента на получаване на поръчката.

При онлайн поръчка на книги на стойност над 50,00 лв. доставката е безплатна.

ДОСТАВКИ СЕ ИЗВЪРШВАТ САМО НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да предупреждава предварително Потребителя, стига това да не променя цената, срока, както и начина на доставка на заявените до този момент поръчки.


Плащане на закупени стоки и услуги с наложен платеж като „Пощенски паричен превод“

Потребителят се задължава да депозира в момента на доставката на УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД или на неговия представител, извършващ доставката, стойността на доставените продукти и транспортните разходи.


Цени

УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на Потребителя. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена в уебсайта по време на извършване на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на Виртуална книжарница УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на Потребителя, освен да възстанови сумите, платени и/или депозирани от Потребителя, ако има такива.

Отстъпките (включително и отстъпки от промо кодове) се прилагат последователно. Първата е за пълната цена, втората е за цената с отстъпка след първата и т.н.

При различна стойност на отстъпките първо се прилага тази с най-ниска стойност, после следващата и т.н.

Върху цената за доставката не се ползват отстъпки.


Отказ от закупена стока

Генерирани поръчки, но непотвърдени в рамките на 2 работни дни, се считат за отказани автоматично. Когато стоката е книга или списание на хартиен носител, поръчката не подлежи на връщане, ако вече е напуснала склада.

Поръчки, които не са напуснали склада на Изпълнителя, могат да бъдат анулирани чрез имейл или телефонно обаждане. Обработени и платени поръчки, предоставени на подизпълнител за разнос, не подлежат на анулиране и връщане.

Книгите, напуснали склада на УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД, не подлежат на връщане съгласно чл. 55, ал. 2, т. 6, от ЗЗП, освен ако нямат дефекти или недостатъци, които пречат на възприемането на смисловата цялост на текста или са деформирали техния външен вид – бели страници, пропуснати, разбъркани или обърнати коли, скъсани корици.


ВАЖНО! Ограничения за замяна на стока – печатни изделия

Стоки, получени от Потребителя, не се връщат без основание. При наличие на доказани производствени дефекти – бели страници, липсващи коли, непоследователност на страниците, книги и/или списания се заменят, като всички разходи по връщането и заменянето се покриват от УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД. Срок за връщане от Потребителя: 7 работни дни. Срок за възстановяване от датата на получаване на дефектната стока от УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД: 7 работни дни.

В случаи, когато бъдат съгласувани липси и разминаване между поръчаните (описани в генерираната поръчка) и доставените стоки по вина на УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД, разходите по връщането и замяната на стоките се покриват от УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД.

Безпричинни връщания не се приемат, защото книгата е стока, която се „консумира“ – копира се, прави се справка, изчита се и т.н. А това, освен всичко друго, е и нарушение на авторското право.

При констатация на дефектна стока, различна от книги или печатни издания, до 7 дни от получаването й и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД се ангажира тя да бъде подменена с нова съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да бъде възстановена депозираната за стоката сума съгласно чл. 55 от ЗЗП, считано от датата, на която Потребителят е упражнил правото си на отказ. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ЕООД.