Настоящето издание е учебно пособие, предназначено за студентите от Факултета по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“, които изучават учебната дисциплина Информационни технологии.

Пособието се състои от три части.

Част 1: Текстообработка. Изложени са в систематичен порядък основни възможности на приложението Microsoft Office Word 2003 за текстообработка, предвидени в учебния план, които формират един набор от добре подредени познания.

Част 2: Електронни таблици. Изложени са предвидените за изучаване в учебния план технически възможности на приложението Microsoft Office Excel 2003 за съхраняване, анализ, обработка на данни, извличане на справки, подходящо представяне с диаграми. Приложени са много примери за различните предложени ситуации.

Част 3: Електронни таблици – базово ниво. В тази част на учебното пособие са включени теми за начално базово запознаване с приложението Microsoft Office Excel 2003, което намираме за целесъобразно на този етап от образователния процес поради редица обективни причини.

Така представено, настоящето пособие би могло да послужи на начинаещи и на напреднали за обучение и за справочник по засегнатите теми. То може да послужи и на студенти и от други факултети и специалности. Би могло успешно да се ползва и от ученици от горните класове, както и от специалисти от различни области, решили да се запознаят с възможностите на двете приложения Microsoft Office Word 2003 и Microsoft Office Excel 2003.

Допълнителна информация
Автор Татяна Дичева, Евгения Ангелова, Асен Рахнев
Година на издаване 2010, второ издание
Страници 320
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-954-423-611-3

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Информационни технологии (текстообработка, електронни таблици)

  • Автор Колектив
  • Наличност В наличност
  • 12,00 лв.