Решаването на задачи в училищния курс по физика има голямо значение и заема значителна част от учебния предмет физика и астрономия. Учебната програма предвижда дял на броя на уроците за решаване на физични задачи. Това изисква специализирана подготовка на бъдещите учители по физика, която да ги запознае с дидактическите функции на физичните задачи, техните видове, някои методи за решаването им, както и със структурата на урока за решаване на задачи.

Учебното помагало има за цел да подпомогне обучението на студенти от бакалавърска степен на специалностите „Физика и математика“, „Химия и физика“, „Биология и физика“, „Физика с информационни технологии“ и на студентите от магистърската програма със специалност „учител по физика“ по дисциплината „Методика на обучението по решаване на физични задачи“. 

На вниманието на студентите се предлагат теми, посветени на общометодически въпроси, свързани с решаването на задачи по физика, дават се препоръки за решаване на задачи от различни дялове на физиката и се разглеждат конкретни примери. Предлагат се също и задачи за самостоятелна работа на студентите.

Авторът не претендира за оригиналност на използваните като примери физични задачи, а предлага техни решения и някои методически насоки както за решаването им, така и за провеждане на уроци по решаване на задачи. Всичко това обобщава дългогодишния опит на автора като ръководител на занятия по методика на обучението по решаване на физични задачи към Физико-технологичния факултет на Пловдивския университет. 

Учебното помагало може да бъде полезно както за студенти и за учители по физика, така и за ученици, които проявяват по-задълбочен интерес към изучаването на физиката.

Допълнителна информация
Автор Желязка Райкова
Година на издаване 2017
Страници 60
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-221-1

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Ръководство по методика на обучението за решаване на физични задачи (II част)

  • Автор Желязка Райкова
  • Наличност В наличност
  • 5,40 лв.


Сходни продукти

Ръководство по методика на обучението за решаване на физични задачи (I част)

Ръководство по методика на обучението за решаване на физични задачи (I част)

Решаването на задачи в училищния курс по физика има голямо значение и заема значителна част от учебн..

5,40 лв.