Настоящият учебник „Кратък курс по електричество, магнетизъм и оптика“ е предназначен за студенти, обучаващи се в следните инженерни специалности на Физико-технологичния факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“: „Хардуерни и софтуерни системи“, „Компютърни и комуникационни системи“, „Електроенергийна техника“, „Автомобилна техника“, „Машиностроителна техника и технологии“, „Телекомуникационни и информационни системи“, „Телекомуникации с мениджмънт“, „Информационно и компютърно инженерство“. Материалът е съобразен с досега действащите учебни планове и програми за бакалавърската степен.

В разработените 23 теми на учебника са разгледани основните понятия, закони и явления от електричеството, магнетизма и оптиката, като е отделено особено внимание на изясняването на физичния им смисъл и практическите им приложения. Експерименталните изследвания са съчетани с теоретични обяснения, при което е използван достатъчно опростен математичен апарат.

Учебникът може да бъде използван успешно и от студенти от други специалности в университета, както и от студенти от други висши училища.

Допълнителна информация
Автор Теменужка Йовчева, Ася Виранева, Иван Бодуров
Година на издаване 2019
Страници 272
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-408-6

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Кратък курс по електричество, магнетизъм и оптика

  • Автор Колектив
  • Наличност В наличност
  • 13,50 лв.