Настоящият Практикум за лабораторни упражнения по обща физика е предназначен за студентите от ПУ „Паисий Хилендарски“, които по учебен план е предвидено да изучават учебната дисциплина Обща физика.

Той съдържа лабораторни упражнения от разделите механика и молекулна физика (I част) и електричество, магнетизъм и оптика (II част). За улеснение в работата накрая са дадени като приложения таблици със стойности на различни физични величини.

Практикумът за лабораторни упражнения по обща физика има за цел да подпомогне студентите да усвоят по-задълбочено курса по физика, да осъзнаят основните физични закономерности и да добият елементарни практически навици за точни измервания. Запознаването с апаратурата и методите на измерване се явява като въведение в по-нататъшната самостоятелна работа на студентите.

За всяко упражнение от Практикума са дадени: цел на упражнението, принадлежности, теория на въпроса и работни формули, задачи за изпълнение, описание на опитната постановка и метод на работа, опитни данни и резултати, оценка на грешката и контролни въпроси. Дадени са и таблици за по-нагледно представяне на получените резултати от измерванията, което ще улесни студентите при съставяне на протоколите си.

Допълнителна информация
Автор Eлисавета Марекова, Ваньо Александров, Мария Марудова
Година на издаване 2003
Страници 148
Формат 160/230 мм
Подвързия мека
ISBN 954-423-273-7

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Практикум по обща физика (I част)

  • Автор Колектив
  • Наличност В наличност
  • 8,00 лв.


Сходни продукти

Практикум по обща физика (II част)

Практикум по обща физика (II част)

Настоящият Практикум за лабораторни упражнения по обща физика е предназначен за студентите от ПУ „Па..

8,00 лв.