Умението да се решават задачи дава възможност за по-добро изучаване и осмисляне на основните понятия и закони в химията, на химичните процеси и свързаните с тях закономерности. Ето защо нуждата от подходящо ръководство в това направление е голяма. Предложеното „Ръководството за решаване на задачи по обща и неорганична химия“ е предназначено за студентите от химическите специалности на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ (химия, компютърна химия, химия и физика). Биха могли да го ползват и студенти от специалностите химия и биология, биология, молекулярна биология и екология, както и студенти от други висши учебни заведения, в които се изучава неорганична химия.

Ръководството запознава студентите с различни, най-често срещани видове задачи и методиката за тяхното решаване. Учебният материал е изложен в следните 8 части: основни понятия и закони в химията, концентрация на разтворите, свойства на разтворите на неелектролити, свойства на разтворите на електролити, уравнения на окислително-редукционни процеси, енергетика на химичните процеси, химична кинетика и химично равновесие и изчисления по химични уравнения. Вън от вниманието на авторите са строежа на веществото, периодичния закон, комплексните съединения, колоидно-дисперсните системи, адсорбцията.

Всяка част съдържа неголям теоретичен материал, необходим за решаване на отделните видове задачи, задачи с техните решения, както и задачи с посочени отговори, чрез които студентите могат да проверят способностите си за самостоятелно решаване.

Въпреки, че системата СИ е приета в България, в някои случаи е направено известно отклонение от нея, което в настоящия момент е целесъобразно поради факта, че в учебниците, които обучаващите се изучават днес понятия като химичен еквивалент, мол-еквивалентна концентрация и др. са широко използвани.

Допълнителна информация
Автор Ваня Лекова, Кирил Гавазов, Атанас Димитров
Година на издаване 2019, второ издание
Страници 280
Формат 160/230 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-499-4

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Ръководство за решаване на задачи по обща и неорганична химия

  • Автор Колектив
  • Наличност В наличност
  • 15,00 лв.