Настоящото пособие допринася за практическото приложение на придобитите от студентите теоретични знания по физикохимия и квантова химия. То е съобразено с лекционните курсове по съответните дисциплини, които се четат в Химическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ и включва задачи от седем основни раздела.

Всеки раздел започва с глава „Основни закономерности“, където в сбита форма са представени същността на физикохимичните закономерности и тяхното научно обяснение, необходими както за решаване на задачите, така и при дискутирането на проблемните въпроси, с които завършва всеки раздел.

Някои от задачите и въпросите изискват репродукция на наученото по тези дисциплини, но за други се изискват умения за анализ, обобщаване, както и добро познаване на математическия апарат, с който се борави в основните курсове по физикохимия.

За да се улеснят студентите при самостоятелната им подготовка, във всеки раздел са посочени и достатъчен брой примерни решения на типови задачи.

При подготовката на пособието са ползвани някои учебници и сборници на наши и чужди автори, както и справочници, чиито списък е представен в края на пособието. В приложението студентите ще намерят необходими данни за решаването на някои задачи.

Настоящото пособие се явява ценно помагало както за студентите редовно и задочно обучение, изучаващи физикохимия, така и за преподавателите, водещи семинарните практически упражнения по дисциплината. Пособието може да се използва и от всички, които се интересуват от тази материя.

Допълнителна информация
Автор Е. Хорозова, Ст. Христоскова, К. Кънчев, Р. Манчева, М. Стоянова, Н. Димчева, В. Делчев
Година на издаване 2003
Страници 216
Формат 165/220 мм
Подвързия мека
ISBN 954-423-296-6

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Задачи и въпроси по физикохимия (I част)

  • Автор Колектив
  • Наличност В наличност
  • 7,50 лв.


Сходни продукти

Задачи и въпроси по физикохимия (II част)

Задачи и въпроси по физикохимия (II част)

Методичното пособие – Задачи и въпроси по физикохимия – се предлага в две части. В настоящата втора ..

7,80 лв.