Книгата за учителя по физическо възпитание и спорт за втори клас е логично продължение на издадената вече такава от същите автори за първи клас. Това се отнася както за заложените идеи и подходи за тяхната реализация, така също и за нейното структурно оформяне.
В първата част на книгата е включена необходимата информация за това какво трябва да знаят началните учители за физическото възпитание на малките ученици и най-вече за урока, за да могат да провеждат един системен, целенасочен и педагогически целесъобразен учебен процес. Дадена е информация и за това как да се контролира и оценява текущата учебна работа и получените резултати в края на годината. Предложен е и примерен план-график за целогодишно разпределение на учебното съдържание по области на учебно съдържание (ядра) и теми.
Втората част съдържа разработка на включените в програмата теми със заложените цели и задачи, очакваните резултати и средствата (физическите упражнения), с които ще се постигнат тези цели. Трябва да отбележим обаче, че това не са примерни уроци. Една тема може да се разработи в един, два и повече уроци. Всичко зависи от условията на работа, нивото на учениците, традициите на училището и региона, възможностите и творчеството на учителя.
В книгата сме показали само един от възможните пътища за постигане на критериите на Държавните образователни изисквания за учебно съдържание. Някои от предложените физически упражнения и игри могат да бъдат заменени и от други с подобно въздействие и това не би се отразило негативно на учебната работа. По-важното в случая е да се следват предложените от нас идеи, подходи и принципи на физическото възпитание в началното училище (за което ще стане въпрос по-нататък в книгата) и да се постигнат желаните крайни резултати на ниво учебна програма. Предложената книга за учителя по физическо възпитание е съобразена изцяло с духа, структурата и тематичното съдържание на приетата от МОН учебна програма по физическо възпитание и спорт.
Книгата е предназначена най-вече за действащите начални учители. Надяваме се обаче, че тя ще се окаже полезна и за тясно профилираните спортни педагози, както и за студентите от специалностите „Педагогика за обучението по физическо възпитание“ и „Начална училищна педагогика“. Нашите очаквания са свързани преди всичко с надеждата, че тази книга ще се превърне в желан съветник за началните учители по въпросите на училищното физическо възпитание и най-вече за това как да се използва голямото разнообразие от физически упражнения, как да се планира учебната работа с малките ученици и как да ги даряваме със здравословна двигателна дейност.

Допълнителна информация
Автор Веселин Маргаритов, Кирил Костов
Година на издаване 2023
Страници 150
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-846-6

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Книга за учителя по физическо възпитание и спорт за 2. клас на ОУ

  • Автор Веселин Маргаритов, Кирил Костов
  • Наличност В наличност
  • 12,00 лв.


Сходни продукти

Работен дневник на учителя по физическо възпитание и спорт

Работен дневник на учителя по физическо възпитание и спорт

Работният дневник, като част от документацията на учителя, цели да осигурява нагледност, да улеснява..

10,00 лв.