В последните години детските учители остро чувстват липсата на съвременна информация за общоразвиващите упражнения в специализираната литература по въпросите на предучилищното физическо възпитание. Теоретичните и методическите постановки за тази толкова важна и своеобразна група упражнения са представени в отделните източници разпокъсано и непълно.

Наблюденията на автора на настоящата монография са, че невъзможността на детските учители да се опрат на подходящи литературни източници, представящи цялостно проблемите на общоразвиващите упражнения и предлагащи комплекси за практиката, води до еднообразно, схематично, а от там и формално провеждане на тези упражнения, без очаквания ефект върху децата.

Авторът няма амбицията да запълни такава голяма празнина, но се стреми да подпомогне практикуващите педагози и техните бъдещи колеги, които са още в студентските аудитории, да ги ориентира в теоретичните и методически проблеми при прилагане на общоразвиващите упражнения в детската градина.

Като се съобрази с анатомо-физиологичните и психични особености на децата от 3 до 7-годишна възраст, с конкретните условия на работа, но запази на всяка цена собствения си стил, предучилищният педагог може сам да изработва комплекси от общоразвиващи упражнения, с помощта на които да решава специфични задачи. Бидейки така провокиран към творчество и разнообразие в своята работа, той ще има възможност за изява и на личните си способности и стремежи, ще бъде полезен на децата ни.

Монографията е адресирана до детските учители и студентите от специалност „Предучилищна педагогика“, „Предучилищна педагогика и чужд език“ и „Предучилищна и начална училищна педагогика“, но би могла да се ползва и от родители, активно практикуващи някакъв вид двигателна дейност с децата си, както и в школи по различни видове спорт за деца.

Допълнителна информация
Автор Росица Щерева
Година на издаване 2023, второ коригирано и допълнено издание
Страници 126
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-833-6

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Общоразвиващи физически упражнения в детската градина

  • Автор Росица Щерева
  • Наличност В наличност
  • 9,00 лв.


Сходни продукти

Работен дневник на учителя по физическо възпитание и спорт

Работен дневник на учителя по физическо възпитание и спорт

Работният дневник, като част от документацията на учителя, цели да осигурява нагледност, да улеснява..

10,00 лв.