Учебникът е разработен въз основа на учебно-програмните документи по физическо възпитание и спорт за ученици, студенти, преподаватели, треньори и специалисти в областта на физическото възпитание и високото спортно майсторство. При разработването на учебника се използва положителният теоретико-практически опит на наши и чуждестранни специалисти. Наблюдавани са учебно-тренировъчни занятия в САЩ, Китай, Германия, Италия, Австрия и други страни. В някои от разделите са посочени положителните практики в организацията и управлението на спортната дейност. Анализът на наши и чужди литературни източници ни дава основание да твърдим, че по проблемите на организацията и управлението на спортнотренировъчната дейност все още има бели петна.

В отделните части на учебника са включени научно-теоретични проблеми, свързани в организацията и управлението на спортнотренировъчния процес. 

В част първа са засегнати общите основи на теорията на спортната тренировка, принципите на спортната тренировка, етапите в обучението, закономерности. Направена е класификация на физическите упражнения, предложена е информация относно извършването на подбор и прогнозирането на спортни таланти. Посочени са основните методи на научноизследователската работа по физическо възпитание и спорт.

Във втората част са разработени специализираните раздели на спортнотренировъчната дейност: тренировка за издръжливост, бързи-на, гъвкавост, сила; видовете подготовка: техническа, тактическа, ко-ординационна, психофизическа и други.

В част трета са посочени спортове с оздравителен характер, които служат за превенция и рехабилитация на сърдечносъдовите заболявания и хиподинамията: туризъм, плуване, фитнес, джогинг, бойни изкуства и други, както и някои препоръки за правилно хранене при упражняване на двигателна дейност.

Допълнителна информация
Автор Веселин Маргаритов
Година на издаване 2017
Страници 468
Формат 165/240 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-222-8

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Спортната тренировка

  • Автор Веселин Маргаритов
  • Наличност В наличност
  • 25,00 лв.


Сходни продукти

Работен дневник на учителя по физическо възпитание и спорт

Работен дневник на учителя по физическо възпитание и спорт

Работният дневник, като част от документацията на учителя, цели да осигурява нагледност, да улеснява..

10,00 лв.