Учебникът се състои от пет части и десет глави. Първата глава е уводна. В нея читателят се запознава с основните бизнес модели на мрежовото предприемачество. Главата поставя множество въпроси и подготвя читателя за по-нататъшното изложение на материала. 

Втора глава обхваща основните видове Интернет бизнес. Тя разкрива особеностите на организация на бизнеса в Интернет компании от различни направления. 

Трета глава е посветена на финансите в Интернет бизнеса. Подробно са разгледани особеностите на разчетите в Интернет, приложени са описания на основните български и чуждестранни платежни системи, обезпечаващи разчети в мрежата между продавачи и купувачи. 

Четвърта глава описва методите за реклама на стоки и услуги от Интернет компаниите. Представени са основните видове Интернет реклами, способи за стимулиране на продажбите и други маркетингови инструменти. 

В пета глава са разгледани методи за разпространение на стоки и услуги в Интернет компания: логистика, канали за разпространение на стоките, организация на преките продажби и продажбите чрез посредници. 

В шеста глава е представена информация за методите за маркетингови изследвания на Интернет пазара, способи за анализ на конкурентна среда, сегментация на пазара, позициониране на стоките и услугите, определяне на стадиите на жизнения цикъл на стоката и методики за събиране на маркетингова информация. 

Седма и осма глави са посветени на бизнес планирането. В седма глава са разгледани източниците на изходна информация за бизнес планирането и методи за нейната първична обработка. В осма глава подробно е разяснена методика за съставяне на бизнес план на Интернет компания. 

Девета и десета глава представят материала за практическите занятия, свързани със създаването на корпоративен сайт.

Допълнителна информация
Автор Галина Илиева
Година на издаване 2010
Страници 332
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-954-423-577-2

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Електронна търговия

  • Автор Галина Илиева
  • Наличност В наличност
  • 13,20 лв.