Учебникът е предназначен за студенти от различни специалности в Биологическия факултет на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. В него са включени общо 13 раздела, в които са разработени теми от учебната програма по обща хистология.

Учебникът по обща хистология дава ценна информация за общите принципи в устройството, функциите и произхода на типовете тъкани, които изграждат тялото на многоклетъчните животни и човека, както и за някои елементи от сравнителната и частната хистология. Предоставена е информация и за някои разновидности на основните типове тъкани с техните морфологични и физиологични особености.

Надяваме се, че за студентите биолози настоящият учебник ще бъде полезен за овладяването на необходимите знания за нормалната функционална морфология на тъканите, които ще им бъдат от полза за разбирането на близки научни дисциплини, като специална хистология, ембриология, физиология, биохимия и др., както и че ще подпомогне усвояването и систематизирането на съвременните познания в областта на общата хистология. Учебникът може да се използва и от студенти от сродни специалности в други университети, стига хистологията да влиза в обсега на учебните им програми, както и в интересите на учащите.

Допълнителна информация
Автор Еленка Георгиева
Година на издаване 2022
Страници 260
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-812-1

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Обща хистология

  • Автор Еленка Георгиева
  • Наличност В наличност
  • 15,00 лв.