Идеята за пълноценно развитие на подрастващото поколение, формирането му в духа на съвременните идеали е една от най-важните и значими задачи на образованието в наши дни. Огромно значение за решаването на тази задача имат последващото обогатяване, осъвременяване и актуализиране на системата на училищното обучение, както и осигуряване на водещата му роля за формиране и развитие на цялостната личност на ученика.

През последните няколко години се поставя все повече акцент върху подобряване и усъвършенстване на съдържанието на образованието и въвеждането на иновации, които да спомогнат за повишаване на неговото качество, чрез което да се повиши и развиващият ефект на образованието като цяло. Така изведените новости за организация на учебните дейности ще внасят промяна в стария образователен модел и усилията на педагозите ще са насочени към изграждането на нови модели, които да подготвят децата за настъпващите промени и да развият тяхната креативност за справяне с нови, необичайни задачи.

В този контекст откриваме ролята и приложението на педагогическата анимация за целите на обучението като ефективен подход за формиране на образователна среда, съобразена с потребностите, възможностите и интересите на учениците в началното училище. Като овладяват знанията по интересен и забавен начин, децата/учениците не само усвояват тяхното научно съдържание и практическо приложение, но и развиват своите индивидуални познавателни възможности, интереси и предпочитания – учат се да учат, да мислят, да търсят, да творят.

В този план педагогическата анимация се приема като идея за реализиране на хуманистично образование, за социално и културно усъвършенстване на индивида и като такава е призната в образователната теория на много държави. Ето защо изследването и проучването на проблематиката, свързана с приложението на анимацията в образователното пространство, може да помогне за успешното прилагане на тези идеи.

Допълнителна информация
Автор Диана Димитрова
Година на издаване 2023
Страници 140
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-880-0

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Педагогическа анимация в обучението

  • Автор Диана Димитрова
  • Наличност В наличност
  • 15,00 лв.