В настоящата монография са представени дизайнът и резултатите от проведено научно изследване, свързано с приложението на интерактивни методи за обучение по английски език в началното училище.

Изучаването на английски език в началното училище цели постигане на определено равнище на комуникативна компетентност чрез овладяване на знания, умения и отношения, формиращи чуждоезикова компетентност, а именно овладяване употребата на елементарни езикови средства в различни комуникативни ситуации, овладяване на умения за изграждане и възприемане на текстове, функциониращи в комуникативната практика.

Формирането на тези чуждоезикови компетентности е сложен процес, който се влияе от учебните дейности по английски език. Ето защо урокът по английски език трябва да съдържа достатъчно възможности за изява на учениците и активното им включване в процеса на обучение, както и необходимост от осигуряване на условия за практическо прилагане на усвояваните теоретични знания.
Всичко това води до необходимостта от прилагането на съвременни и иновативни методи в чуждоезиковото обучение на деца в начална училищна възраст.

В този смисъл това изследване би било полезно за учители, работещи в началното училище и преподаващи чужд език, учители, които работят по посока осъвременяването на учебно-възпитателните дейности в процеса на обучение чрез формиране на интерактивна образователна среда, в която да се стимулират желанието и интересът на всички деца в учебния процес, среда, в която те да се чувстват спокойни и сигурни при овладяване на знания и умения по чужд език.

Допълнителна информация
Автор Диана Димитрова
Година на издаване 2023
Страници 206
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-862-6

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Интерактивност при обучението по английски език в началното училище

  • Автор Диана Димитрова
  • Наличност В наличност
  • 23,00 лв.