В монографичния труд се представя извършеното от автора теоретично и емпирично изследване върху иновациите от тип „продуктови иновации“. Тази област от научното знание изисква задълбоченото търсене на отговорите на основни въпроси, отнасящи се до изучаването на състоянието и предизвикателствата пред продуктовите иновации в бизнеса.

Основната цел на монографията е да се разработи и представи интегриран модел за успешни продуктови иновации. Съществуващите модели с фокус върху разработването на продуктови иновации се оказват неспособни да покрият всички показатели за успех, дефинирани от съвременните бизнес организации. Основна задача на изследователя е да валидира теоретичното знание с провеждането на емпирично изследване и да открие хибридни възможности за разработването на интегриран модел на иновационен процес, които да бъде адаптивен към бързо променящата се среда и непредсказуемост в пазарното търсене и изискванията на клиентите.

С настоящия труд изследователят дава своя принос към търсенето на новото теоретично и емпирично знание по отношение на разработването на успешни продуктови иновации и превръщането на това знание в ценен инструмент за бизнес организациите, представен от конструирания интегриран модел на иновационен процес, който обединява в едно цяло теоретичните прозрения на автора, тяхната емпирична проверка и практическа приложимост.

Допълнителна информация
Автор Катерина Козлуджова
Година на издаване 2024
Страници 366
Формат 160/220 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-882-4

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Продуктови иновации

  • Автор Катерина Козлуджова
  • Наличност В наличност
  • 25,00 лв.