Васил Младенов Петров е доктор по право. Експерт с дългогодишен опит в общинската администрация и в избирателни комисии за провеждането на национални и местни избори. Участвал е в подготовката на множество подзаконови нормативни актове, приемани от общинския съвет.

Книгата се базира на дисертационнния труд на автора за присъждане на образователната и научната степен доктор по право, защитен успешно през януари 2024 г. пред научно жури в Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Изследването е обогатено със съдебна практика и актуализирано спрямо промените в законодателството. Взети са предвид и някои от критичните бележки на научното жури.

В книгата са направени редица предложения de lege ferenda, които могат да намерят своето приложение при усъвършенстване на законодателството в сферата на местното самоуправление. Те могат да послужат и на общинските съвети за подобряване на тяхната дейност в полза на местната общност.
Съчинението може да се използва от практикуващите юристи в областта на местното самоуправление, от студентите по право, както и за повишаване на правната култура на всички граждани.

Допълнителна информация
Автор Васил Младенов Петров
Година на издаване 2024
Страници 226
Формат 150/210 мм
Подвързия мека
ISBN 978-619-202-947-0

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Общинският съвет. Вътрешна организация и компетентност

  • Автор Васил Младенов Петров
  • Наличност В наличност
  • 25,00 лв.